Wednesday, June 30, 2021

 

Neeraj Pandey' "A Wednesday" (2008)

Bollywood'i filmidega on nii - see kas tüütab sind koheselt omapärase kultuuri ja stiiliga või vastupidiselt haarab kaasa ning pakub totaalselt teistsuguse elamuse. Tolle thrilleriga on viimane variant. Ootamatult põnev, kiirete kaadrite ja keriva sisuga. Vigadest hoolimata naelutav meelelahutus. Props when due.

*****


Andrew Stanton'i "WALL-E" (2008)

Pixar'i multifilmide üks aegade säravamaid saavutusi hiilgab eelkõige originaalsuse ja südantsoojendava looga. Väike jäätmerobot, kosmos ja emotsionaalsus? Who knew. Seda multikat vaataks mitu korda.

****

Kurt Kuenne' "Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father" (2008)

Ühes kõige traagilisemate filmide listis silma jäänud dokfilmi iseloomustab peamiselt kaks aspekti: 1) suurepärane idee ja töö režissöörilt 2) see oli ikka väga fked up lugu tavalisest kanada poisist, mis raputas kogu riigi õiglussüsteemi.

***

John Moore' "Max Payne" (2008)

Legendaarne PC-game, mida pelanud ka siinkirjutaja, tehtud ultravägivaldseks mängufilmiks eesotsas kat1 staari Mark Wahlberg'i ja kuuma totsi Mila Kunis'ega. Paraku haarava mängu tasemele ei küündi - lohakas, igav.. kokkuvõtvalt potensiaali raiskamine.

**

Miles Brandman'i "Sex and Breakfast" (2007)

See on lihtsalt halb - mida nad meie Keviniga tegid küll? Macaulay Culkin üks nendest nägudest, kelle karjääri iseloomustab alati punases kampsunis Kevin. Püüded midagi muud teha on lihtsalt väär. Film tõestab seda. Kui production ja story ka  niivõrd kehv, siis tulemus saast.

*


D.J. Caruso' "Eagle Eye" (2008)

Uskumatult kiiretempoline actionthriller, mis ei oota 5 minutitki, kui saag läheb käima ning kestab sisuliselt lõpuni välja. Tegu on soliidse meelelahutusega, mis rutakuse tõttu ehk liigagi väsitav, kuid you can't go wrong w Michelle Monaghan.

***

Gavin Hood'i "Rendition" (2007)

Powerful thriller viib meid terrorismi ja sellega võitlemise pimedatesse katakombidesse, uhketesse esindussaalidesse ning kannatajate kodudesse. Tuntud näod, põnev lugu, kaasahaarav script ja tipptasemel teostus. Sobib ideaalselt filmiõhtuks!

****


Charlie Kaufman'i "Synecdoche, New York" (2008)

Ei ole kindlasti kõigi sh enamike teetassike a la wtf siin toimub, kuid hoolimata sellest on omas originaalsuses midagi võluvat ka peidus. Peamiselt on selleks fantastiline peaosatäitja varalahkunud Philip Seymour Hoffman.

***

Steve McQueen'i "Hunger" (2008)

Meisterlavastaja esimene täispikk film räägib Põhja-Iirimaa ajaloo ühest märgilisemast hetkest - IRA vangide näljastreigist. Meisterlikkus põhineb asjaolul haarata teemasse ka täielik võhik, mida film oskuslikult ka suudab. Seda saab teha tarduva dialoogi ja fenomaalse actinguga, mida vast ilmestab ideaalselt filmi kuulsaim, ligi 20min non-stop kestev stseen preestri ja vangi vahel.

****

David Frankel'i "Marley & Me" (2008)

Kes poleks seda filmi veel näinud? Üks selle sajandi meeldejäävamaid family komöödiad, kus ideal couple rollis Mr 'Wow' ja milf Rachel. Kuid enamasti varastab iga stseeni siiski filmi tõeline staar - labrador Marley. Kassahitt on ajatu hea tuju film ja oma žanris üks lemmikuid ka siinkirjutaja listis.

*****

No comments:

Post a Comment