Sunday, July 8, 2012

Sean Penn'i "Into The Wild" (2007)

Jon Krakauer'i best-selleril põhinev biograafia pakub mitmeid erinevaid emotsioone naerust pisarateni. Väidetavalt ootas Sean Penn 10 aastat, et saada luba teha film tolle noore mehe teekonnast Alaskale. Tasus ära. Kõikidele, kes janunevad seikluste järele, kohustuslik.

*****

Jason Reitman'i "Young Adult" (2011)

Tegu on lihtsa ja vahel lapsiku komöödia-draamaga, kuid tihtipeale selles peitubki võlu. Lugu ehk ei olegi midagi erilist, kuid režissöör Jason Reitman'i 'niche' ja Charlize Theron võrratus peaosas mõjusid äärmiselt sümpaatselt.

****


Mary Harron'i "American Psycho" (2000)

Antud pilt ütleb tolle filmi kohta palju - kilekostüümis Christian Bale hakkab kirvega ründama purjakil Jared Leto't. Uskumatu, et sellise kummaliselt sürri filmi lavastas naissoost isik. Tüdrukuga filmiõhtuks seda pala ei valiks.

***

Steven Soderbergh'i "Contagion" (2011)

Seagripi näitel tehtud teos tundmatu surmava viiruse levikust üle maailma oli kohati põnev, kuid lugu oli väga laiali voolav ja jättis liialt palju küsimusi õhku. Parim osa viimane minut filmist, mil näitas, kuidas kogu värk alguse sai.

**


Bobcat Goldtwait'i "God Bless America" (2011)

Algus tundus lubav, kuid see oli petlik. Tegu on totaalse katastroofiga, mis riivab silma, on halva unenäo maiguline ning väärib ainult ühte hinnet, milleks on üks!

*



Tomas Alfredson'i "Tinker Tailor Soldier Spy" (2011)

Külma sõja ajal toimuvat spioonilugu on visuaalselt tore vaadata. Lugu aga nõuab pingsat keskendumist. Hilisõhtuks filmi ei soovita, kuna oht magama jääda on suur. Täiesti korralik draama Briti staaridega.

***

Morten Tyldum'i "Headhunters" (2011)

Norra film originaalnimega "Hodejegerne" üllatas mind ja päris kindlasti üllatab ka sind, kui selle ette võtad. Poleks arvanud, et norrakad sellist põnevat action-thrillerit teha oskavad. Nagu mul kombeks, üllatusmoment on hästi premeeritud.

****


Yann Samuell'i "My Sassy Girl" (2008)

Tore film laheda tüübi ja armsa tüdrukuga. Lõpp oli pisut kummaline, kuid tolle kena neiu pärast juba võib antud romantilisele draamale pilgu peale heita.

***



Garry Marshall'i "New Year's Eve" (2011)

Üüratud summad, mis filmi ning eelkõige näitlejatesse pandi, teenitakse küll taolise kinomagneti puhul tagasi, kuid kvaliteet on erakordselt nõrk. Kahju, et isegi sellised lege actorid nagu Robert de Niro ja Ashton Kutcher taolises crap'is esindatud on.

*


Steve McQueen'i "Shame" (2011)

Provokatiivne draama, mis oma nimele vastupidiselt ei häbene mitte millegi üle. Sisaldab arvestaval hulgal pornograafilisi stseene, intriigirohkeid vestlusi, sürri taustmuusikat ning kummalisi lähenemisi veel kummalisema tüübi ellu.

***

James Foley' "Confidence" (2003)

Tõsi ta on, väga heale con-movie'le on raske 'ei' öelda ning hetkel on siin laual üks selline. Filmis öeldakse küll väga palju sõna 'fuck' ning vahel võib segadusse minna, kuid pettumust ei tohiks valmistada. Mulle, kui Edward Burnsi ja tema talendi austajale, on film hea komm.

****


Joel Schumacher'i "Tigerland" (2000)

Fantastiline sõjadraama, mis lennutas orbiidile sellise iirlase nagu Colin Farrell. Film haarab kaasa, hoiab pinget kuni lõpuni, pakub meeldejäävaid rolle, emotsioone ning quote'. Ei ole kindlasti kõigi küpsis tee kõrvale, kuid kellele antud teemafilmid meeldivad, neile maitseb ka see palake. Minult viis tärni.

*****

3 comments:

  1. hea lugeda üle tüki aja :)

    ReplyDelete
  2. hea, et siis mitte keegi enam oma blogidesse ligi ei lase :P

    ReplyDelete
  3. Siinsete hinnangute kohta - seems legit! Ehk siis teisisõnu - olen nõustunud kõikide Sinu hinnangutega. Leidsin siit palju uusi ja häid filme. Tänud.

    ReplyDelete