Tuesday, November 6, 2012

David Koepp'i "Premium Rush" (2012)

Idee, kuidas Hollywoodi üks nõutumaid kutte JGL laseb ilma piduriteta jalgrattaga mööda Manhattani kurvilisi tänavaid, oli huvitav. Põnevust peaks jätkuma. Ei olnud küll premium rush, kuid siiski solid kraam. Kinokaaslane oli parem kui film.

****


Peyton Reed'i "Yes Man" (2008)

Yes on tore sõna ja naljaka Jim Carrey kumminäo esituses kõlab ka see kuidagi eriti mõjuvalt. Film jätkab väga edukalt seda rida, mida sellelt härralt oodata. Näo saab muigele rohkem kui korra kaks.

***


Boaz Yakin'i "Safe" (2012)

Eelmine aasta tuli Briti stiilsemalt löömamehelt konkreetne nagu temast elust rääkiv film nimega The Mechanic. See aasta küll uus muuvi, kuid tundub nagu kõik läheks sama koha pealt edasi.

***

Werner Herzog'i "Into The Abyss" (2011)

Kuulus saksa päritolu dokfilmide režissöör otsib seekord vastust küsimusele, miks on surmanuhtlus mõnedes osariikides lubatud. Intervjuud filmimise ajal nädala pärast hukkamisele mineva vangiga on pisut kõhedad. Pole just kõigile.

**



Joss Whedon'i "The Avengers" (2012)

Kamp superkangelasi on kokku aetud, kuid kahjuks peale Hulk'i pole ühegi tüübi üksikfilmi näinud. Mina sellist teemat väga ei ampsa, jätan teistele, kuid peale tolle proovimist tekkis tahtmine Iron Man'i filmid üle checkata. Härra raudrüüs, at his best.

****
Baltasar Kormakur'i "Contraband" (2012)

Lugu pakub pinget, näeb pikalt sellist huvitavat kohta maailmakaardil nagu salakaubitsejate meka Panama, samuti on ekraanil tema. Kokkuvõttes Mark Wahlberg päästab päeva (sorri, aga teaksid nkn peale 15 minutit).

***
 Larry Charles'i "The Dictator" (2012)

Lugesin, et seda filmi peaks approachima open mind'iga ja kui sellest kinni pidada, siis saad naerda ja jäävad ära seosed reaalsusega. Tegin seda, a ei sümpatiseerunud kuidagi. Veidi sai muheleda, kuid kestvat meeleolu ei loonud.

**




David Brooks'i "ATM" (2012)

Treiler, mida näeb siit, ütleb selle filmi kohta rohkem, kui mina vajalikuks pean. Paar ehmatavat hetke on, mis mööduvad kiirelt, kui mõni tegelastest kohe peale seda suu lahti teeb ja midagi tõeliselt klišeelikku ütleb, mida oleme kuulnud juba varem kümnetes halbades õudukates.

*



The Hughes Brothers'i "The Book of Eli" (2010)

Kauaoodatud võib selle filmi kohta öelda. Seisis mul põhjendamatult pikka aega filmifolderis, arvestades, et tegu on Denzeli filmiga, kus mängib ka Mila Kunis. What was I thinking, uh?! Lugu meeldis ja puänt oli korralik.

****



Oliver Stone'i "Savages" (2012)

Staariparaad ja päikseline California on muljetavaldavad. Lugu kaasakiskuv, filmis olev armulugu hoopis huvitavast klassist. Kokkuvõttes haipi pisut palju, kuid kinoelamus oli garanteeritud.

***




Toomas Hussar'i "Seenelkäik" (2012)

Kõik, kes ei ole veel filmi näinud, tehke endale teene ja minge vaadake, naerge südamest ja ehk mõtlete ka, et kas tegu võib olla parima uuema aja eesti filmiga. Rangelt soovitatav ka kõikidele neile, kes ütlevad eesti filmid on crapid. Käige seenele!

*****




Tony Gilroy' "Michael Clayton" (2007)

Suure George Clooney fännina pean tõdema, et tegu on ühe tema kummalisema filmiga. Kuid ma ei ütle seda halvas võtmes. Film on veidi raskesti jälgitav ja nõuab keskendumist. Michael Clayton on Fixer. Mida ta parandab, pead vaatama filmist.

****

No comments:

Post a Comment