Tuesday, June 18, 2013

Stephen Daldry' "Extremely Loud & Incredibly Close" (2011)

Laura ütles mulle, et ta nuttis tund aega peale selle filmi lõppu. See andis kohe tõuke pea pool aastat seisnud, eelmisel aastal Oscarile esitatud linateos kohe ära vaadata ning ausalt öeldes, peale filmi olin selline nagu Oskar pildil. Filmi nimi võiks olla ka Extremely Emotional & Incredibly Moving. Ma arvan, et pole tüdrukut, kes peale seda Tom Hanksi ja Sandra Bullockiga esindatud draamat taskurätti ei vajaks

*****
F. Gary Gray' "Law Abiding Citizen" (2009)

Gerard Butler, Jamie Foxx ja nende vaheline pinge on selle filmi märksõnad. Igav ei tohiks hakata, kuna script on põnev ja küllaltki etteaimamatu, kuigi nagu ikka, lõpus keeratakse kork veidi üle vindi. Aga enne ajavad mehed pudeli korralikult gaasi täis.

****
Adrian Grunberg'i "Get The Gringo" (2012)

55-aastane Mel Gibson näitab, et on endiselt sama julge nagu Braveheart'is, sama hull kui Lethal Weapon'is ning sama kaval nagu Ransom'is. Siin actionis teeb ta seda kõike Mehhiko vanglalinnakus.

***


Todd Phillips'i "The Hangover Part III" (2013)

Film ehk polegi nii hea ning paljud naljad tehakse ära treileris, kuid selle triloogia puhul mõjuvad tegelaskujud. Phil, Alan, Stu & Doug on sedavõrd hilarious ja likeable karakterid, et nende broship särab läbi küllaltki flawsid täis loo. Seetõttu saab legendaarne wolfpack minult ka propse.

****

Bradley Parker'i "Chernobyl Diaries" (2012)

Klikates filmi nimel ja vaadates ära treileri, võid öelda, et oled poolt sellest õudukast näinud. Too kahe-minutiline promolõik on nagu draakonvili - väljakutsuv, kuid maitsetu ning tühi.

**

Greg Marcks'i "11:14" (2003)

Põnevuslugu, mis pakub mitme erineva tegelase vaatenurga ja teekonna kuni mingil ajahetkel aset leidnud sündmuseni. Taoline süžee on paeluv, kui lugu on hea. Siin selline so-so, kuid pigem thumbs up.

***

Brad Jurjens' "Hired Gun" (2009)

Cool, et Hollywoodis selline Viljandist pärit mees nagu Priit Jürjens üritab läbilööki teha, kuid peale tema 'hit'i, kuhu ta meelitas osalema legendaarse Tarantino-fav-tough-guy Michael Madsen'i, vaatamist, peab tõdema, et see relv oleks pidanud sihtima ikka palju madalamale.

*

Woody Allen'i "Match Point" (2005)

Woody Alleni Oscarile kandideerinud traagiline armastuslugu pakub meile vaatamiseks sellise femme fatale nagu Scarlett. Lugu on huvitav, räägitakse inglise aktsendiga ja tüdrukutele peaks too draama meeldima.

***


Danny Boyle'i "Trance" (2013)

Trippy thriller supper castiga. Meenusid kohe sellised pärlid nagu Fight Club ja Memento. Time-zonedega mängivad ja iga natukese aja tagant loole uue twisti keeravad mindfuckerid mõjuvad mulle sümpaatselt.

****

Ridley Scott'i "Black Hawk Down" (2001)

Modernne sõjafilm ajaloolistel sündmustel Aafrikast. Meeldis, et puudusid selle žanri klišeed nagu kangelaslik muusika lehviva lipu taustal ning nutvad pered kodus. Meeldisid erakordselt tugevad tegelaskujud, fantastiline cast ning unustamatud quote'd nagu "can't be too fine, can't be too coarse - this, my friend, is science".

*****

No comments:

Post a Comment