Thursday, March 6, 2014

Edward Burns'i "The Brothers McMullen" (1995)

Burns'i esimene film sai filmitud suures osas tema vanemate majas, nädalavahetusteti ning eelarvega 25tuhat dollarit. Tulemus oli üle 10 miljoni $ kinodes, võit mainekal Sundance'i festivalil ja teerajamine Ed Burnsi mitteametlikule Long Islandi filmide triloogiale. Massive Ed'i fännina soovitan romantilist draamat kõigile. Cool 90's gem.

****

Guy Ferland'i "Bang Bang You're Dead" (2002)

Top10 list, mis reastas koolivägivalla temaatikaga seonduvad filmid, asetas tolle teose esimeseks ning pole raske aru saada miks. Mind ajendas see vaatama, samuti noore Ben Foster'i peaosa, ja jäin nähtuga rahule. Depressiivne, kuid parajalt põnevust pakkuv ning tugevalt elulise suunitlusega draama.

***


Fernando Meirelles'e "360" (2011)

Fantastilise City Of God lavastaja uut filmi kutsus vaatama suurepärane cast (Jude Law, Anthony Hopkins, Ben Foster, Rachel Weisz). Oli selge pettumus ning nüüd, juba mitu kuud peale vaatamist, ei ole suurt midagi meeles. Keerulised mini-lood põimitud keeruliselt kokku.

**

Elmo Nüganen'i "Meeletu" (2006)

Jaan Tätte näidend, Elmo Nüganeni lavastus, Taska produktsioon, Rain Simmul peaosas. Treilerit pole, seetõttu lühidalt sisust - läbipõlemise poole liikuv edukas ärimees saadab Tallinna  kesklinna pilvelõhkujate elu kuupeale, ostab metsa maja ning hakkab otsima uut eesmärki. Kõik, rohkem ei ütle. Hea asi.

****

F. Gary Gray "Friday" (1995)

90's, LA suburb, chill ja klassikaline räpp sobivad. Fast-talking ja fucking-sõnavara kasutavad mustad kõigile peale ei lähe, samuti ei imponeeri ilmselt ka lugu. Minul oli solid meelelahutus. Vähemalt andis see komöödia meile selle klassikalise repliigi.

***

Alexandre Aja' "Mirrors" (2008)

Eelmise kümnendi ühe populaarsema sarja "24" staar Kiefer Sutherland jõudis seriaali ajal osaleda ka mõnedes filmides. Üks oli neist too 'horror'. See oli vale, Jack Bauer peab jääma ikka presidenti kaitsma, mitte hakkama peeglitest tumedaid jõude välja ajama.

*

Tom Hanks'i "That Thing You Do!" (1996)

Tom Hanks on lavastanud elus kaks filmi. See on esimene. Ja tegu on muusikafilmiga. Bänd skoorib 60-ndatel absouluutse hiti ning tolle aja meelelahutusscenel tähesärasse tõusmist too lugu kajastabki. Kuigi bänd filmis on fiktiivne, on Hanks teinud mitmeid paralleele Biitlitega alustades bändi nimest (The Wonders) lõpetades bändi originaal bassimängija vahetamisega. Mõnus soft rock'n'roll'i muuvi. Hittlugu on siin. Hoiatan, tegu catchy tjuuniga.

****


Roger Kumble' "Cruel Intentions" (1999)

Film, kus pöörfist on asi kaugel, kuid kindlasti ei suuda lõpetada vaatamist olles seda juba alustanud. Vb peitub põhjus filmi seksapiilis, mille koha pealt hoolitsevad lisaks pildil olevatele noortele ka Reese Witherspoon ja Selma Blair.

***

Oliver Stone' "JFK" (1991)

Üle 3h kestev tükk oli äärmiselt huvitav olles teadlik loost, kuid mitte detailidest. Tõsielul põhinev film võib olla karm realitycheck inimesele, kes pole sellele varem mõelnud. Too killer scene võtab hästi kokku. Silmaavardamiseks hea. Kevin Costner on fantastiline.

****

Evan Leong'i "Linsanity" (2013)

NBA followjana oli mulle lugu teada tuntud, ometi suutis dokfilm mind üllatada. Suurepäraselt ülesse võetud, keskendudes mitte ainult 'Linsanity'le', mis kossuväljakul toimus, vaid andes ka efektse pildi Jeremy Lin'i profiilist. Inspireeriv, motiveeriv.

*****

2 comments:

  1. Enne sinu postitust ei olnud "Linsanity" dokumentaalist kuulnudki, kuid olles ise selle "ohver", siis pidin kiiresti ära vaatama. Tõeliselt mõnus ajaviide ja karm eluline õppetund rassismi kohta. Ise päris nii kõrgelt ei hindaks, kuid mõnus!

    ReplyDelete
  2. Tõepoolest! Ma usun, et isegi kossukauged inimesed leiaksid "Linsanity" filmist ühtkomateist väärtuslikku.

    ReplyDelete