Saturday, August 23, 2014

Charles Ferguson'i "Inside Job" (2010)

Eelmise kümnendi lõpus maailma tabanud majanduskriis oli juhus? Nii ei arvanud lavastaja CF, kelle uuringud vormistusid kuldmehikese toonud parima dokkfilmina. Sisuliselt kõik pildil öeldu peab paika. Narratorina smart choice - Matt Damon.

*****

Jaco Van Dormael'i "Mr. Nobody" (2009)

Fantaasiadraama sellest, mis saab, kui su elu oleneb ühest otsusest, mille tegemiseks on aega sul loetud sekundid. 3 erinevat versiooni, fantastiliselt kokkupõimitud üheks filmiks. Jared Leto jaoks on asi lihtne - as long as he doesn't choose, anything is possible.

****

Tony Gilroy' "The Bourne Legacy" (2012)

Minu poolt paljukiidetud Bourne'i triloogia sai järje, kuigi ilma Jason'ita. Actionit jagub küllaga, uus suppermees ka olemas, Jeremy Renner tuleb hästi toime, mingi glow on siiski puudu. Minu jaoks oli triloogia. See on millegi uue algus.

***
Lasse Hallström'i "The Hundred-Foot Journey" (2014)

Nagu Lasse' kuulsat, rohkem kui 10a tagust Chocolat'i oleks vaadanud, ainult olulisemalt kehvema käsikirjaga. Kohati tundus jabur, vähemalt oli muinasjutuliselt ilusaks joonistatud üldine vaatepilt. Ja hoiatus, tühja kõhuga (nagu mina) mitte vaatama asuda.

**

Daniel Espinosa' "Safe House" (2012)

Hull treiler ajab huvi põhja. Film peaaegu täidab selle rahulolu, mida ootad. Tagaajamist ja tulistamist ja klassikalist fist fighti jagub küllaga, tore meelelahutus. Denzel on muhe nagu ikka, boss nii sõnas kui teos. Eliitactioniga siiski tegu pole.

***

Jean-Marc Vallee' "Dallas Buyers Club" (2013)

Pildil on 2 Oscarivõitjat kehastades omale filmimaailma hinnatumat auhinda toonud karakterit. Matthew McConaughey transition romantilistes komöödiates südametemurdjat kehastunust üheks hinnatumaks draamanäitlejaks on olnud võimas. Jared Leto on lihtsalt multi-talent. Film hea, teema huvitav, aga näitlejad teevad puhta töö.

****

Adam McKay' "Step Brothers" (2008)

Häid situatsioone jagus tegelikult küll, kuid kogu tobedus ei jätnud head muljet kokkuvõttes. Pole ka suur Will Ferrell'i fänn. Kossufännina meeldis mulle rohkem see pilt.

*

Dexter Fletcher'i "Wild Bill" (2011)

Briti tough-guy movie, mis paljult ei erine teistest selle saareriigi ega ka žanri filmidest. Positiivne oli, et nood tegelased nagu oleks iseennast mänginud, olid väga veenvad oma slängis, eluviisis ning otsuste tegemisel. Naistele vaevalt, meestele ehk meeldib.

***

Ethan & Joel Coen'i "Inside Llewyn Davis" (2013)

Coen Brothers'i kauaoodatud muusikafilm oli väga meeldiv vahepala. Ootused olid kõrged. Ehk ootasin veel võimsamat soundtracki. Kuid see lugu oli puhas kuld (hoiatus: väga nakkav viis).

****

Susanne Bier'i "Things We Lost In The Fire" (2007)

Taani naisrežissööri ainus ingliskeelne film ning milline võimas draama. Wau, tõesti. Halle BerryBenicio del Toro ja David Duchovny on fantastilised. Kogu see teema, karakterid ja nende tegevus puudutasid sügavalt. Kuigi theme on sünge, tempo pole kõige kiirem, on õiges meeleolus filmi vaatamine unikaalne kogemus, mis pakub emotsioone pikemaks ajaks.

*****

2 comments:

  1. "Love is All You Need" (Den skaldede frisør) oli ka Bieril valdavalt ingliskeelne vist, kui mu mälu ei peta.

    ReplyDelete
  2. Correct Joonas, too ka, pole paraku toda näinud.

    ReplyDelete