Wednesday, August 31, 2016

Alexander Payne'i "About Schmidt" (2002)

Filmilegend Jack Nicholson ei ole läinud õnneks sama teed, mida teised tema generatsioonist ja klassist staarid - mängida kohutavaid vanaisa rolle veel hirmsamates komöödiates. Selles valguses tõuseb respekt veelgi nähes kõrgeimat pilotaaži kõrgetasemelise scriptiga draamas, mille sisust leiab iga vaataja endale miskit. Olgu see koomilisus, sügavus, kurbus, elu mõte või Jack.

****

Neil Marshall'i "Dog Soldiers" (2002)

Robustne Šoti horror-action flick on möllu armastavate friikide maiuspala. Tumedates toonides hoogne kisma kätkeb endas mitmeid stop-and-go battleid huntide ja sõdurite vahel, mis mind vähemalt ära ei tüüdanud ja lõpufight oli endiselt sama huvitav kui kahe poole esmane kohtumine sügaval wildernessis.

***

Kirby Dick'i "This Film Is Not Yet Rated" (2006)

Uuriva filmiajakirjaniku salakaamerate retk kokkulepetest pungil MPAA (Motion Picture Association of America) tagatubadesse. See seltskond, kes paneb turule paisatavatele filmidele R jm reitinguid (Eestis MS12, K16 jne). Suhteliselt ilmne nkn ja suures plaanis ebaoluline keskmisele kinosõbrale.

**

James Mangold'i "Identity" (2003)

Vihmast sumbunud pimeduses aset leidev motelli müsteerium on mõnus valik movie night'iks kõigile, kes viitsivad oma tähelepanu ainult filmil hoida. Otherwise you get bored. Taolisi filme ma naudin, kuid toda ülemäära kiitma ei hakka. Midagi ära ka ei võta. Parem cast oleks ehk juurde andnud selle extra touchi.

***

Danny DeVito' "Duplex" (2003)

Aeg-ajalt teleris näidatava komöödia funktsioon on olla rumal film, mis on suunatud rumalale vaatajale. Ehk karm hinnang, võib ju olla ka meelelahutus kõige pingevabamas kastmes, kuid vaatamiseks sobib triopack pohmell-pühapäev-diivan.

*

Florent-Emilio Siri' "Hostage"(2005)

Pantvangidraamad on alati head, kui 1) karakterid ja cast on paeluvad 2) suudetakse pinget hoida lõpuni. Esimesele punktile vastab Bruce Willis pildil, teist punkti checki ise.

***

Keith Gordon'i "Waking The Dead" (2000)

Sajandivahetuse esimeste filmide hulgast leiab ühe tõelise hidden gemi. Müstiline armastusdraama, millel on võluvägi. Imelist Jennifer Connelly't komplementeerib sarmikas Billy Crudup. Perfect screen couple. Yup, ma soovitan seda filmi kõigile!

****

Guy Ritchie' "Revolver" (2005)

Briti kultusrežissööri kriminullidest vast kõige vähem meelelahutuslikum, samas enim kompleksem. Ühelt poolt peetakse seda Ritchie' üheks nõrgemaks, teisalt haaras mind kummituslik feeling, et malenuppude alla jäi palju veel peitu ja second viewing on (häda)vajalik.

***

R.D. Robb'i "Don's Plum" (2001)

Ei tundu just kõige kutsuvam vaadata poolteist h ühes diner'is vestlevaid noorukeid ja seda b&w ekraanil, kuid ometi on koomiline draama raputav oma läbielamistega. Juba 95'a filmitud, kuid siiani P-Ameerikas bännitud Leo vastuolu tõttu (his nuts onscreen).

****

William O'Neill & Michael Skolnik'i "Hooked: The Legend of Demetrius Hook Mitchell" (2003)

Sports documentaries on midagi, millega siinkirjutajat personaalse huvi tõttu kergelt vaimustada. Kossufanattina pakkus ringkäik 90's Cali streetballi elamuse ja rikastas teadmisi. "Hook" Mitchell, according to game legends, oli parem kui paljud tänased mängu the greats. Peetakse üheks suurimaks, who didn't make it. Story of could have beens..

*****

No comments:

Post a Comment