Wednesday, December 21, 2016

Hindrek 'Masa' Maasik'u "Meeskond" (2016)

Käesoleva aasta suvel valminud dokfilm Eesti Korvpallikoondise 2015a sügisesest EM-turnast. Riga Arena, 5 mängu, 12 meest, 20 000 fänni. Ettevalmistused, treeningud, võitlused, sisepinged, telgitagused, emotsioonid. Olin kohal.

*****

Vallo Toomla' "Teesklejad" (2016)

Minimalistlik, kuid üllatavalt efektiivne põnevuse tekitamises, selle hoidmises ning viimises kummastava kulminatsioonini. 2 fakti: Mirtel Pohla & Eesti suvi - hot as always. Väärt thriller taas juures Eesti Filmi ajaloos. Kõik vaatama!

****

Anu Aun'i "Polaarpoiss" (2016)

Kevadel kinolinal jooksnud noortedraama jutustab metsiku suhteloo, mida defineerivad armastus, kirg, vabameelsus, julgus, unistused ning emotsionaalsus. Viimase neist aluseks psüühikahäire bipolaarsus. Kaunis, originaalne ja mõtlemapanev draama.

***

Mart Kivastik'u "Õnn Tuleb Magades" (2016)

Tartus ülesvõetud, keskealisele publikule suunatud draama venis ja jäi kuivaks. Depressiivne teema, hästi edasi kantud, töötas selles suhtes. Filmi erinevad osad ei sulandunud kokku. Peale nõrga emotsiooni ei jäänud midagi näppude vahele.

**

Roger Donaldson'i "The November Man" (2014)

Olles nautinud režissööri mitmeid eelmiseid krimiaction põnevikke, valmistas Novembrimees pettumuse peamiselt kahel põhjusel - polnud originaalne, nagu mix-up mitmest taolisest filmist - teiseks mees pildil - not a fan of Pierce Brosnan. At all.

*

Angelina Jolie' "By The Sea" (2015)

I bet my scarf, et Angelina tegi filmi ajendatud oma keeruliseks muutunud abielu päästmiseks. Peale filmi alanud saaga A-listi kullakestest court-battling exideni on nagu järg filmis toimunule, kui kenast prantsuse kuurordist liiguti tagasi tavaellu. Nende puhkusereisis oli aga mullegi üllatuseks midagi, mis mind paelus.

***

Matthew Vaughn'i "Kingsman: The Secret Service" (2014)

Mõnusalt vaimukas, julgelt stiilne ja põnevalt tempokas briti spy-flick oli kaasahaarav vaatamine andekate ja intelligentsete karakteritega. Väheseid filme, mille sequeli (2017) ootan elevusega. Vb näen Eggsy seljas taas oma polo shirti.

****

Greg Tiernan & Conrad Vernon'i "Sausage Party" (2016)

Juba see, et taoline animatsioon üle maailma kinodesse lubati, on väärt hiiglaslikku celebrationi nagu vorstikesed koos sõpradega filmi lõpus korraldavad. Funny shit.

***

Toomas Hussar'i "Luuraja ja Luuletaja" (2016)

Mööduv aasta oli Eesti Film-ile tõeliselt viljakas ja mitte ainult kvantiteedilt, vaid ka kvaliteedilt. Ehe näide sügisel vaatamiseks olnud põnevusdraama, kus keegi ei teadnud, mida keegi teab. Võluvalt sünge ja kompleksne pimeda toa film.

****

Rain Rannu' "Ameerika Suvi" (2016)

USA-s filmitud ja fanaatikute poolt kokkupandud minimaalse eelarvega road-movie oli eriline vaatamine. Olles samuti 8a tagune nooruke raamatumüüja, oli film täis nii padukoomilisi, südamlikke kui tol ajahetkel frustreerinud flashbacke. See oli life-changing summer. Mäletan alati seda aega uhkusega. Aitäh nende meenutuste eest!

*****

No comments:

Post a Comment