Tuesday, October 31, 2017

Duncan Jones'i "Source Code" (2011)

Fantastiliselt kaasahaarav thriller, kus on märkimisväärselt ühendatud metsikult kiire-tempoline originaalulme ja huvitavate karakteritega tugev draama. Film on niivõrd kompleksne ja twisti-rohke, et patt oleks siinkohal midagi ette ära anda. Lihtsalt roll on & enjoy.

*****

John Crowley' "Brooklyn" (2015)

Kes on ammu igatsenud kvaliteetse romantilise ajastudraama järgi, siis see on film teile. Stiilne 50'ndate särav New York ning hallikas sume Iirimaa, traagiline armastusromaan ja kaunid tegelased, eesotsas rolli eest kätel kantud Saoirse Ronan'iga. Kaunis, kaunis film.

****

Tom McCarthy' "Spotlight" (2015)

Möödunud aastal parima filmi ja screenplay Kuldmehikese võitnud krimidraama oli küll võrratu filmikunst väga silmapaistvate (Mark Ruffalo!) osatäitmistega, kuid lugu ise mulle nii korda ei läinud kui enamikele. Miks? Raske öelda, ateistlikud vaated kahandavad isiklikult huvi teema vastu ja kas see kiriku pedoskandaal üllatas? Noup.

***

Tarsem Singh'i "Self/less" (2015)

Mind controlling theme on selle kümnendi sci-fi filmide üks läbivamaid aspekte ning siin on sellega astutud veel üks samm seni puutumata rajal. Originaalne, kuid kehv ja kohati häiriv delivery aga ainult näitas peituvat potensiaali. Shame, kuna New Orleans oli imeline.

**

Dan Berk'i & Robert Olsen'i "Body" (2015)

Filmini jõudsin läbi visuaalselt pilkupüüdva plakati, mis tekitas tunde, et tegu võib olla põneva thrilleriga. Kahjuks oli filmi poster parim osa kunstitükist. Õigemini, ainus kunstivääriline osa kogu tervikust. Ülejäänud trash.

*

Jaume Collet-Serra' "The Shallows" (2016)

Paradise beach? check. Surfing? check. Hot chick? check. Horror thriller? check. Filmi loogilisusvead (tõusud ja mõõnad) välja arvata, pakub Blake Lively one-woman show meeldejääva põnevusetenduse, kus keskseks on mitte shark vaid survival.

****

Stephen Daldry' "Trash" (2014)

Krimidraama viib meid koos 3 poisiga seiklema Rio de Janeiro hiigelprügilatele, slummitänavatele ja korruptsioonist lehkavatele ametkondadesse selles tegelikult päikselises ja fantastilises mägilinnas. Silmiavardav ja kaasahaarav lugu maailmast, millele sa muidu ei mõtle.

***

Atom Egoyan'i "The Captive" (2014)

Siinkirjutaja ühed lemmikud on (lumistes) väikelinnades toimuvad müstilised thrillerid, kuid kui tegijaks on Mr. Egoyan, on alati tegu disappointiga (TSH, DK, Chloe). Mina ja tema, me alustame nagu ühest punktist, kuid poole distantsi peal üks jookseb paremale, teine vasakule.

**

Ilya Naishuller'i "Hardcore Henry" (2015)

Venelasest videovisionäär sai suurema tuntuse nende paeluvate ja innovatiivsete musavideode produtseerimisega. Oli aja küsimus, millal tuleb taoline POV stiilis rets kvaliteetfilm. Võrreldes videodega on vinti veelgi juurde keeratud ja kuigi nautisin seda solid fast-paced ultraactionit, oli siiski tohutult väsitav meelelahutus isegi 1h30min juures.

***

Clint Eastwood'i "Sully" (2016)

Vanameistrite duo Eastwood-Hanks tõid ekraanile 2009a lennukatastroofi ning tegid seda nende karjääre iseloomustavalt - oivaliselt. Filmi vaadates ei meenunud intsidendi resultaat, kuid kui oleksin teadnudki, poleks see muutnud mu ekraanile naelutatud nägu. Top-notch delivery.

****

No comments:

Post a Comment