Thursday, May 24, 2018

Brett Morgen'i "Cobain: Montage of Heck" (2015)

Minu eelmise aasta lemmik muusikadokfilm. Legendaarse Nirvana frontman Kurt Cobain'i varalõppenud eluhetki, alates lapsepõlvest kuni traagiliste sündmusteni 90'ndate alguses, joonistab film läbi salapäraste sürranimatsioonide, 'kaamera-taga' salvestiste ja lihtsalt fantastilise muusikaga.

*****

George Miller'i "Mad Max: Fury Road" (2015)

Kaasakiskuvalt hullumeelne ja visuaalselt raju - lühikirjeldus ca 80's paiku esmakordselt ilmunud post-apokalüpsi järgsel tühermaal aset leidvale olelusvõitlusele. Comeback film oli meeletu success, Tom Hardy juba signitud veel kolmele filmile.

****

George Tillman Jr'i "The Longest Ride" (2015)

Romantiline draama pakub mitte ainult ühe erootiliste kaadritega vürtsitatud, vaid lausa kaks armastuslugu, mille üle vaatajad saavad paralleelselt otsida seoseid ja ühendusi. Pole midagi jahmatavat, on üle 90% safe pick movie nightiks.

***

Noel Clarke' "Brotherhood" (2016)

Inglise filmilavastaja viimane kolmas instalment seerias "Kidulthood" (2006), "Adulthood" (2008). Kui nood kriminaalsed noortefilmid pakkusid oma eheda brititänavakultuuriga huvi, siis uus väljalase oli pigem kurb lõpp saagale, mis nkn oli jäänud juba unustuse jõele.

**

Gary Ross'i "Free State of Jones" (2016)

USA kodusõja aegadel ja ühe mehe heroiliste tegude ainetel vändatud verine ajaloofilm imponeerib eelkõige usa publikule. Sood, metsad, farmid loovad seiklusliku möllu jaoks ideaalse settingu, mida komplementeerib M.McConaughey intensiivsus.

***

Edward Zwick'i "Jack Reacher: Never Go Back" (2016)

2012 aastal meeldivalt üllatanud Tom Cruise'i järjekordse special agendi põnevik oli suur õnnestumine, kuid järjefilm ei pakkunud kaugeltki taolist kavalust ja pinget. Mõni võib jääda ka lihtsalt üheks heaks filmiks, eksju?!

**

Jon Favreau' "The Jungle Book" (2016)

Kuulsal Rudyard Kipling'u romaanil põhineva džunglilaps Mowgli seikluste tohutult modernne uusversioon - vapustav animeeritud maailm, kus ainus reaalne tegelane on noor hindulaps, lisaks 3D formaat ning disnilik lapsemeelne ülesehitus. Kõik eeldused, et kinos miljard teenida. Nii ka läks. Lastega vaatamiseks easy.

***

Ericson Core' "Point Break" (2015)

Fantastilise 90's samanimelise actionpõneviku remake on pehmelt öeldes kahvatu originaaliga. Never ever ever choose a remake. Mida mul oli öelda the real "Point Break"i kohta, otsi blogist. Tolle kohta aga võid samahästi vaadata suvalisi extreme sports videosid ka youtubest.

*

James Mangold'i "Logan" (2017)

Kuigi plahvastuslikult võimas action ja pisut segane lugu hoidsid filmi juures ärevana, ei haaranud mind endaga niivõrd kaasa. Põhjused peituvad ilmselt asjaolus, et pole näinud ühtegi X-meeste ega varasemat Wolverine filmi. Like tho.

***

Sam Mendes'e "Spectre" (2015)

Viimane James Bond'i film jätkas sealt, kus suurepärane "Skyfall" aastal 2012 lõpetas. Daniel Craig on minu silmis fenomenaalne valik 007 karakterit kehastama, seetõttu pisut kurb, et järgmisel aastal ilmuv "Bond 25", Craig'i viies film, võib jääda andeka briti viimaseks kuulsa MI6 agendina. See aga tulevikumuusika. Praegu on "Spectre" näol Bond'i ajastus vääriline järg käimas ja soovitan näppu pulsil hoida.

****

No comments:

Post a Comment