Tuesday, January 3, 2012

Alastair Fothergill, Keith Scholey' "African Cats" (2011)

Disney loodusfilmide sarja järjekordne produkt jälgib lõvi ja gepardi perekondades kutsikate kasvatamist ning nende kohanemist iseseisvaks elus metsikus looduses. Narratori rollis golden voice Samuel L. Jackson.

*****


Shane Black'i "Lethal Weapon" (1987)

Jõulueri sissejuhatav Surmarelva filmide sari on teleris nähtav igal aastal. Siin toon välja ainult esimese filmi, kuna see on tetraloogiast kõige parem. Täis vägevaid one-linereid ning action-stseene, sümboliseerib film vanakooli klassikat. Korduvalt näinud, kõik on teada, kuid ometi hea vaadata.

****






Chris Wedge', Carlos Saldanha' "Ice Age" (2002)

Mitte just suure joonisfilmide austajana pean tõdema, et Jääaeg on kohati päris naljakas ja lõbus. Jääaeg lõppes suure sulaga, mis on järjefilmi pealkiri. Sid-ile andis hääle Tema.

***

Seth Gordon'i "Four Christmases" (2008)

Naljameister Seth Gordoni mõne aastatagune jõuluteemaline komöödia ei keskendu mitte üksteise leidmisele, vaid üksteise kõigi lähedaste külastamisele jõuluajal. Kuigi peategelased on toredad, oli film kohati päris silly ja seetõttu märkmisväärselt kõrget hinnet ei saa.

**






Mike Mitchell'i "Surviving Christmas" (2004)

Veel üks jõuludeteemaline film, mida esimest korda sai vaadatud. Pärast poolteist tundi kestvat tobedust, ka viimast korda.

*


Richard Curtis'e "Love Actually" (2003)

Õnneks me ei pea vaatama jõulude ajal nii halbu filme, nagu just üleval pool mainitud sai, kui meil on olemas selline armas piece of art nagu Love Actually. Humoorikas ja südamlik briti kino meistriteos sobib alati jõulude aega, kuigi meil seda telkus ei näidata. Meil näidatakse Johnny Englishit.

****






Chris Columbus'e "Home Alone" (1990)

Yup, üle 10 aasta juba ning võid kindel olla, et järgmistel jõuludel taaskord. Koomiline on see, et isegi need, kes kiruvad, et jälle see Kevin, iga jõulude aeg, ikkagi lõpuks istuvad maha ja vaatavad.

***
Chris Columbus'e "Home Alone 2: Lost In New York" (1992)

Home Alone'i naljakas järjefilmis näitab Kevin jälle kõrgemat IQ-taset, kui kahe teda taga ajava päti vanus liidetuna. Kenad kaadrid talvisest NYC-st.

***

John McTiernan'i "Die Hard" (1988)

Ilmselt 80-ndate üks parimaid action-filme lööb oma originaalsuse ja stiiliga. John McClane'i kuulsad tsitaadid ja never-give-up attitude Bruce Willise esituses teevad filmist aegumatu klassika.

****


Renny Harlin'i "Die Hard 2" (1990)

Soome režissööri Renny Harlini järjefilm, mis ei olnud ainult vähemalt sama põnev kui eelkäija, vaid tugevdas veelgi John McClane'i staatust kui mitte kunagi allaandja ikoonina.

****




John McTiernan'i "Die Hard: With a Vengeance" (1995)

Bruce Willis teenib 3 järjestikkust pilti välja sellega, et Die Hard on jõulude ajal Eesti telerites jooksev parim filmide sari. Naelutab vaatajaid ja seda põhjusega.

****



Frank Capra' "It's a Wonderful Life" (1946)

Kuigi Eestis seda jõulude ajal ei näidata, tehakse seda eranditult USA-s, kus too film on lausa eepilises staatuses. Tõenäoliselt on see parim jõulufilm, mis ma üldse kunagi näinud olen. Täiesti aegumatu film, mida peaks nägema igaüks. American Film Institute'i #1 Inspirational Movie of All Time.

*****

1 comment:

  1. Minu jaoks ei möödu ükski jöul ilma Kevini jooksude ja karjumistega :D
    Meil enam maal telekat ei ole, seega laenasin söbralt projektori ning sai korralikult vaadatud kodukinona :)

    ReplyDelete