Wednesday, February 6, 2013


John Kahrs'i "Paperman" (2012)

Vähem kui 7 minutit kestev lühianimatsioon made my day. Kui sa klikid nüüd SIIA, siis saad selle Oscarile kandideeriva pala ära vaadata. Lihtsuses peitubki teinekord võlu.

*****

Brad Anderson'i "Transsiberian" (2008)

Ei ole just palju häid rongipõnevikke, kuid siin on üks neist. Kes ei tea, siis Transsiberian Express on maailma pikim traintrip Hiina -> Moskva. Filmi edu ebaõnnestus, kuna linastus samal weekendil The Dark Knight'iga. Küll aga ei feilitud Kate Mara valimisega filmi.

****

Francis Lawrence'i "Water For Elephants" (2011)

Suit-up Robert Pattinson elevantsi najal lebotamas oli kindlasti hea viis, kuidas naisi kinosse saada. Laias plaanis see õnnestus ja ka filmis kajastuv lovestory toimis. Minu jaoks oli staariks see mees. Sobib õhtusel ajal ka taustafilmina kui muu tegevus käsil. Proovitud.

***

David Slade'i "30 Days of Night" (2007)

Angel'id ja Edward'id kahvatuvad selle filmi vampiiride kõrval. Need tegelased siin teevad enne, siis ehk mõtlevad ning lisaks räägivad omavahel väljamõeldud keeles. Horror-action veidi isegi põnevas võtmes. Pole minu cup of tea jällegi, kuid kõik Buffy'd, lennake peale.

**


Drew Goddard'i "The Cabin In The Woods" (2011)

Esimesed 15 minutit on puhas klišee kordi nähtud group of youngsters go to summer vacation. Jah, sealt edasi on asi pisut originaalsem, väga kummaline ja isegi ebameeldiv. Ühesõnaga - crap. Kahesõnaga - crap, skipi.

*



Joe Carnahan'i "The Grey" (2011)

Kuigi graafikaga on filmis veidi üle krutitud, hundid veidi ebarealistlikud ja kaljult hüpped küsitavad, siis kogu stoori, bossi (Liam Neeson) kohalolek, kulminatsioon ja lõpustseen mulle nii väga meeldisid, et kõrge hinne siit peab tulema. Traagiline horror põnevik - thumbs up.

****


Simon West'i "The Expendables 2" (2012)

Tore ja lõbus ettevõtmine sellelt kambalt jällegi. On tehtud areng ja Arnold sai suurem rolli ning Van Damme kutsuti ka punti. Chuck Norris tegi nalja ja Stallone võitis lõpuduelli. Jääb üle küsida, kas tuleb ka osa 3 ning keda oleks veel juurde võtta?

***



Woody Allen'i "Midnight In Paris" (2011)

Kui nüüd seda romantilist komöödiat tähelepanelikult jälgida, siis võib ennast väga kultuurselt harida. Aga pean hoiatama, filmi vaatamine võib tekitada tahtmise koheselt Pariisi minna ja tegu ei ole naljaga. Armas ning omapärane. Üks Woody parimaid.

****


Sacha Gervasi' "Hitchcock" (2012)

Master of Suspense'i ühest eluetapist rääkivat filmi oli tore visuaalselt vaadata suurel ekraanil, kuna stiil tuli eriti nooblilt välja. Paraku kogu lugu oli minu jaoks liialt hajutatud. Pettumus? Ei, kuid ootasin pisut enamat.

***

Tom Hooper'i "Les Miserables" (2012)

Muusikal kinolinal ehk veidi harjumatu. Kuid hea lugu, võimsad laulud, fantastiline cast garanteerivad meeldejääva elamuse. See 2,5h on seda väärt, kuigi algus võib tunduda kummalisena. Kui ei usu, küsige mu kinokaaslase käest, kes lõpus eriti armsalt suuri krokodillipisaraid valas.

****

No comments:

Post a Comment