Wednesday, December 3, 2014

Andres & Katrin Maimik'u "Kirsitubakas" (2014)

Kuulkulgur'i värske film oli fantastiline rännak ilusasse Eesti loodusesse, mida ehtisid naturaalsed karakterid, hoolikalt valitud soundtrack, koomilised stseenid, tugev draamakülg ja saadud mõnus elamus.

*****

Andrea Sedlackova' "Fair Play" (2014)

Valik selle aastaselt PÖFF-ilt. Tšehhi spordifilm, mis oli küll fiktsionaalne, kuid tundus tabavat päris edukalt spordimaailma 80'ndatel totalitaarses süsteemis toimuvat.Vastuhakk oli mõttetu. Häid variante ei olnud. Soliidne teistmoodi vahepala vahelduseks.

***

Peter Landesman'i "Parkland" (2013)

JFK assassinationi 50 tähtpäevaks tehtud film, mis kajastas tolle sündmuse aftermathi 24h jooksul. Peaosas kurikuulus ainus sündmust jäädvustanud Zapruderi kaamera. Tagasihoidlik ja pisut segane.

**

Atom Egoyan'i "Chloe" (2009)

Küllaltki selline kontroversiaalne. Nagu oli nii mõndagi, mis meeldis a la erootilised stseenid ja hästi tehtud, kelmikad dialoogid. Kuid samuti, mis jättis soovida nagu etteaimatavus, veidi äärmuslik lõpp. Kokkuvõttes selline keskpärane vaatamine. Julianne Moore mängis oma milfi-rolli väga veenvalt.

***

Jean-Pierre Jeunet' "The Young and Prodigious T.S. Spivet" (2013)

Ka PÖFF'i väisanud Prantsuse perfektsionisti seiklusdraama oli väga mahe vaatamine. Eelpool mainitud staatuse all pean silmas erakordset rõhuasetust detailidele. Ilusad kaadrid aitavad kaasa. Soovitan kõigile.

****

Anne Fletcher'i "The Guilt Trip" (2012)

Komöödiast oli asi kaugel, a ilmselt ei ole mina ka sihtgrupp, kellele film tolle žanri all suunatud oli. Draamana aga mind see kaasa ei haaranud. Ei kusagilt otsast.

*


Ang Lee' "Brokeback Mountain" (2005)

3 Oscar'it võitnud suurfilm oma vastuolulise temaatikaga oli mul pikka aega nägemata. Filmi koha pealt märkimisväärne saavutus. Loost rohkem meeldis mulle peategelasi ümbritsev keskkond. Mis teha, looduslaps.

***

James Ponsoldt'i "The Spectacular Now" (2013)

Eelmise aasta üks alahinnatumaid romantilisi draamasid. Noored tähed Miles Teller ja Shailene Woodley säravad. Säde on Ilmselge suure algustähega. Tugev eluline külg mixitud sweet scenedega teevad filmi suurepäraseks valikuks filmiõhtule.

****

Clint Eastwood'i "Flags Of Our Fathers" (2006)

Sõjadraama, mis kajastas USA jaoks ühe epic momenti, kui WWII ajal tõsteti Iwo Jima lahingus lipp. Taolised heroismi kaadrid jänkidele töötavad. Film oli aga minu jaoks veniv, sõjakaadrid toimisid paremini kui muu 'peale-sõda' pingutused.

***

Clint Eastwood'i "Letters From Iwo Jima" (2006)

Paralleelselt eelneva filmiga üles võetud, kuid vastaspoole jaapanlaste vaatenurgast. Tugevam teos, rohkem isikulisem ja sügavamale minevam. Eks jaapanlaste saatus tolles olukorras oli ka mõnevõrra diibim. Plusspunkti siin legendile.

****

No comments:

Post a Comment