Friday, February 20, 2015

Zaza Urushadze' "Mandariinid" (2013)

Olenemata, kuidas 22. veebruaril Oscarite galal läheb, ajalugu on Mandariinid juba teinud. Sõjaolustikus inimsuhetele keskenduv intensiivne draama on tõeline väärtfilm. Minu kullafondis kindel koht. Lembit Ulfsak peaosas fantastiline. Iga inimene peaks seda filmi vaatama. Ja soundtracki kuulama.

*****

Ivan Reitman'i "Draft Day" (2014)

Pole küll kunagi ühtegi Põhja-Ameerika tippliiga drafti vaadanud, küll aga alati on see protsess mind huvitanud. See on professionaalne, kaasahaarav lugu, mis spordifanaatikutele pakub korraliku emotsiooni. Kevin Costner mängib oma tugeva karakteri soliidselt välja.

****

James Marsh'i "The Theory of Everything" (2014)

Stephen Hawking on sellise saatusega isik, kelle perfektne eluloo film kestaks terve päeva. Teaduslik pool on filmist teadlikult tagaplaanile lükatud, keskendutakse keerulisele, kuid palavale armastusloole. Nagu ikka, loeb näitlejate vaheline keemia. Seda jagub. Selle tõestuseks mõlemile väike kuldmehikese nom.

***

 Robert Stromberg'i "Maleficent" (2014)

Kõvasti raha kulutati illustratiivse fantaasiamaailma loomisele ning muinasjutuliste karakterite vorpimisele. Jah, kena visuaalne pilt ja toredad efektid. Lugu mind ei inspireerinud ja see miski jäi nagu olemata või tulemata. Ehk ma ei ole nii suur Angelina fänn lihtsalt.

**

Marc Forster'i "World War Z" (2013)

Kinos sai korralikult ennast ette valmistatud toda intrigeeriva lõppakordiga viimistletud treilerit vaadates. Brad Pitt'i hero movie. Zombie rumble, mida ei maksa ülemäära tõsiselt võtta. Paar head ehmatusstseeni on ka. Kokkuvõtlikult pigem positiivne meelelahutus.

***

Sam Mendes'e "Away We Go" (2009)

Film, mis kätkeb endas armastuse, kunsti ja huumori. Tegelased pannakse filmis olukordadesse, mis testivad nende armastuse tugevust. Armastus paneb inimesi lubama ning kui seda tahta, käitume ka selles suunas. Me armastame nii kaua, kuni me usume. Filosoofia, mida too armas film edukalt ning veidi peidetult meile selgitab.

****

Angelina Jolie' "Unbroken" (2014)

Louis Zamperini vaimustav ellujäämislugu oli liiga suur Angelina debüütfilmiks. Kindlasti ei jää too ekraniseering viimaseks. Esines lolle häirivaid goof'e jms, kuid samas oli ka haarav. Üllatas aga too ilusa häälega jaapanlane, keda googeldades selgus see.

***  

Darren Aronofsky' "Noah" (2014)

Oioi, kui pettunud ma olin. Mees, kes eranditult ainult väärt kraami teinud, tuli nüüd sellega lagedale. Ja veel milliste tähtedega. Kaunis Jennifer ja imeline Emma. Kurb. Raske oli mingit emotsiooni kätte saada. Pingutasin. Ei saanud.

*

Frank Miller & Robert Rodriguez'e "Sin City: A Dame To Kill For" (2014)

Visuaalselt väljakutsuv, ekstravagantsed lahendused, ultra-coolid karakterid ja macho talk. Need olid märksõnad 9a tagusele Sin City filmile. Veidi kahju, sest sequelil sellist sära polnud. Meeldis, aga oli mõru.

***

Anna Boden & Ryan Fleck'i "It's Kind Of A Funny Story" (2010)

Komöödia, mis ei olnud naljakas. Kuid tagasi mõeldes, tekitab mõnusa muige näole. Üks nendest feel-good movie'dest, mis lihtsalt jääb meelde. Peidab midagi cooli, mille kohta english ütleb 'it'. Wolfpack'i Zach ja võluv Emma Roberts, wau. Soovitan.

****

No comments:

Post a Comment