Monday, August 13, 2018

James Strong'i "United" (2011)

Inglaste lavastus nende edukaima ja kuulsaima klubi - Manchester United - ajaloo ühest olulisemast hetkest, kui 1958a Müncheni lennukatastroofis hukkus pool meeskonnast ning teel redemptionini tõusti 10a hiljem esmakordselt Euroopa tippu. Long live The Busby Babes.

*****

Scott Cooper'i "Out of Furnace" (2013)

Wau, väikelinna traagikast aurav stiilne meestefilm ei ole oma sõnades paljuütlev, kuid pilkudes ja tegudes naha alla pugev. Brutaalne ja fantastiline acting super casti poolt. Shades of "The Deer Hunter"! Enjoy.

****

Mike Cahill'i "Another Earth" (2011)

Potentsiaalselt tugev film, kuid läheb paraku keskteed. Pere kaotanud mehe ja selle põhjustanud noore naise connectimine on suhtedraamana arvestatav, kuid sci-fi section teise Maa-laadse planeedi avastamisest oli pointless ja segav kõrvalfaktor.

***

Justin Zackham'i "The Big Wedding" (2013)

Robin Williams'i, Robert De Niro', Diane Keaton'i jt staaridega sisustatud romance-comedy on täpselt nii kohmetu, lääge ja vaimukas, kui üks selline film tavaliselt on. Õnneks teema pulmad, mis teeb e-v vaadatavaks, kui tahta midagi easyt.

**

Jonas Elmer'i "New in Town" (2009)

Too film on justkui ülemise kloon. Mõned erinevused siiski, nt ei toimu pulmi, tegelasi on vähem, kuid see-eest on nad ka oluliselt tobedamad. Meelelahutust siit ei leidnud, tegu üpris nõrga sooritusega, millele ei soovita liigset tähelepanu pöörata.

*


Larysa Kondracki' "The Whistleblower" (2010)

Ajaloolise taustaga action-drama viib vaataja Bosnia sõja-järgsesse pingest nõretavasse kliimasse, kus valitsevad koledused nagu hirmutunne, reetmine ja.. sex trafficking. Tõsielul põhinev lugu vapra naise võitlusest tuuleveskitega ja selle tagajärgedest. Hea, tervitatav stoori, film jäi kohati pisut segaseks.

***

Bill Pohlad'i "Love & Mercy" (2014)

Beach Boys on läbiaegade top10 müüduim bänd, pop-rock'i teerajajad päikseliselt California rannikult, eesotsas karismaatiline Brian Wilson. Kahes paralleelselt kulgevas ajakapslis (60's, 80's) kehastab härrat algusaastatel super Paul Dano, hilisemas eas boo John Cusack. Tervikuna aga fantastilise soundi ja settinguga muusika- ja mõttefilm.

****

Michael Greenspan'i "Wrecked" (2010)

Põnev treiler ning tohutult andekas Adrien Brody peaosas. Müstiline ja traagiline lugu, kus kõik kaardid on veel avamata. Metsikus looduses toimuv survival story. No kõik on olemas, et trofee koju tuua, kuid paraku jääb film kesise teostuse tõttu enda what if'i ohvriks. Meeldis, aga valmistas pettumuse. Too bad.

**


Olivier Megaton'i "Colombiana" (2011)

Kui oled igatsenud mõnda head assassin-moviet, siis oled lähedal selle leidmisele. Kui aga otsid action-thrillerit, kus relvakangelast mängib hot chick nagu Zoe Saldana, siis võid otsimise lõpetada. Muidugi on film ka üle võlli, kuid üldiselt toodab hästi, solid piece.

***

Pete Docter & Bob Peterson'i "Up" (2009)

Feel-good multikas, mis oma malbe huumori, suurepäraselt joonistatud karakterite ning fantaasiamaailmaga ei suuda külmaks jätta ka kõige tusasemaid kujusid. Vanapapi Carl'ile andis hääle tol hetkel 80'ne legend Ed Asner. Pöial üles.

****

No comments:

Post a Comment