Friday, September 7, 2018

Walter Hill'i "The Driver" (1978)

Oh man, this movie.. vaata juba tegelaslisti - the driver, the detective, the player, the connection, the kid, red/gold plainclothesman, teeth, glasses, fingers etc. Gritty action-noir lühikese jutu meeste ja stiilsete 4-rattalistega. Tõelisi leide 70'ndatest. Go-to movie for guys.

*****

Fred Zinneman'i "The Day of The Jackal" (1973)

Professionaalne assassin palgatakse atendaati tegema prantsuse presidendile. Kaasahaarav ja seiklusterohke põnevusdraama on küll pikk vaatamine, kuid kaugeltki mitte igav. If only näeks tänapäeval selliseid mitte ülepaisutatud filme rohkem.

****

Woody Allen'i "Annie Hall" (1977)

Maailmakuulsa kirjaniku, koomiku, lavastaja ja näitleja Woody Allen'i filmograafia kõigis neis rollides on lihtsalt kadestamisväärne. Ainulaadne saavutus romantiliste draamade tootlikkuses ja seejuures püsivalt kulumata. Toda NY comedyt koos fantastilise Diane Keaton'iga peetakse Woody üheks esindusfilmiks. Mõistagi, kui neurootik kohtub tuisupeaga.

***

Ivan Reitman'i "Stripes" (1981)

Two friends who are dissatisfied with their jobs, decide to join the army for a bit of fun. Kena sisukirjeldus ja kuigi hindan koomikuid Bill Murray't ja varalahkunud John Candy't väga, jäi film tagasihoidlikuks olenemata mõnest eredamast hetkest.

**

Rob Reiner'i "The Princess Bride" (1987)

Fantaasiarohke muinasjutu jutustus (narratoriga) on esindatud kümnetes top listides, kuid ma ei suutnud vaatamisel ära imestada, et kuidas küll?! Igav lugu, nadi huumor, nõrk sisu. Vb ei ole ma audients, aga siiski.. wow (owen wilson voice).

*

Joe Dante', John Landis'e, George Miller'i, Steven Spielberg'i "Twilight Zone: The Movie" (1983)

Kuulsa sci-fi- slash mystery- slash horror-seriaali movie version. 4 tunnustatud directorit, 4 eriskummalist segmenti. 2 huvitavat, 2 mitte nii väga. Serial won.

**

Peter Yates'i "Breaking Away" (1979)

Dave, Mike, Cyril ja Mooch on parimad sõbrad ühes Indiana kolledžilinnas, kus kohalikud karjääritööliste lapsed (nn cutters, ka meie 4 semu) jagavad turfi üldiselt rikkama linnas asuva üliõpilaskonnaga, mis tekitab mõistagi pingeid ja rivaalitsemist. Romantiline draama on humoorikas ja samas tõsine eluteemadel, kätkeb endas super casti noorte ja andekate meesnäitlejate esituses. Cool movie.

***

Elem Klimov'i "Idi i Smotri" (1985)

Vene sõjadraama näitab II maailmasõja-aegseid sõjakoledusi läbi noore poisi silmade, kes põgeneb massigenotsiidi teostava ja külasid põletavate põrguliste (saksa sõdurite) eest. Tõenäoliselt üks jõhkramaid, võpatavaid lähikaadreid pakkuv emotsionaalne hullus on ränk vaatamine on brutaalsuses, kuid lummav filmi kinemaatilisuses. Ka eestlane Jüri Lumiste mängib filmis.

****

Irvin Kershner'i "Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back" (1980)

Tähesõjade saaga teine film ning paljude fännide arvates ka seeria parim film. Mina läbiaegade edukaima filmisarja eufooriliste kummardajate ringi ei kuulu, kuid absoluutselt ei alahinda selle menuki tähtsust. Nautisin ilma joovastumata.

***

Richard Marquand'i "Star Wars: Episode VI: Return of The Jedi" (1983)

Originaaltriloogia ("Star Wars" esimene film 1977) kolmas osa oli samuti visuaalselt kütkestav, kuid lugu minus taaskord suuremat poolehoidu ei tekitanud. Juba väiksena jätsid Star Wars'i kleepsud nätsu ümber külmaks. Ka praegused jätkufilmid pole mind kõnetada suutnud, kuigi sarja edu on fenomenaalne.

***

No comments:

Post a Comment