Wednesday, February 27, 2019

Marius A. Markevicius' "The Other Dream Team" (2012)

Vähesed spordialad on oma rahvuses niivõrd olulised nagu Leedu ja korvpall. Pikaajaline abielu, mille üks suurimaid aegu oli aasta 92' ja Barcelona olümpia. Ajal, mis maailma wow-efektitas legendaarne USA "The Dream Team", said sangariteks ka kossuhullu rahva pronksine Sabonise ja co'ga ehitud oma Unistuste Tiim. Spordisõbrad can't miss this.

*****

Alexander Payne'i "Nebraska" (2013)

6 Kuldmehele kandideerinud kõvasti süsimusta huumorit sisaldav kvaliteetdraama on oma tavaliste, kuid erakordselt täpselt joonistatud huvitavate tegelastega kaasahaarav vaatamine. Dialoog on kohati vapustav, black & white cinematography oivaline valik. Nice1.

****

Lone Scherfig'i "One Day" (2011)

Feel-good romantic pick-up filmiõhtuks, kus särab alati kaunis Anne Hathaway ja üks noor mees Jim Sturgess, kes veedavad õhtu koos. Lugu näitab sama päeva järgnevate aastate jooksul ja viib kurssi, kus noored parasjagu elu elavad. Britilik naiivsus ja narratiiv, happy ending confirmed. Movie night - approved.

***
Niels Arden Oplev'i "Dead Man Down" (2013)

Iiri mürakaru Colin Farrell teeb tolles süngeid toone ja klaasikilde täis actionpõnevikus soliidse rolli mafiabossi right-hand mehena. Kahjuks ei saa aga sama väita kogu filmi kohta, mis 2h pikkuse juures jäi looklevaks, ettearvatava scripti oleks saanud rutemalt välja mängida. Ometi, kes otsib konkreetset revengemärulit, siit selle leiab.

**


Kirk Jones'i "What To Expect When You're Expecting" (2012)

Trobikond veetlevaid blonde ja punt so-called naljatüüpe pandud kokku filmi, et seda vaataksid kõik nääklevad pered, kes ei oska enam omavahel suhelda. Peale filmi koju ja ratas keerleb jälle. Geniaalne. Shit.

*

Joon-ho Bong'i "Snowpiercer" (2013)

Wau! Lõuna-Korea master writer ja director Mr. Bong'i originaalne sci-fi mõjutustega actiondrama viib meid mittekunagi peatuvale kiirrongile, kus on säilitatud ainus alles jäänud elu maal peale uut jääaega. Mis aga rongis veel on, jääb inimkonna räpasuse poolele. Klassilisus, janu kontrolli järele, võimuiha. Väga underrated. Recommended!

****

Tony Kaye' "Detachment" (2011)

Õpetaja, kes liigub klassiruumist klassiruumi, ilma üheski pikemalt paikseks jäämata, leiab ühise keele raskete käitumismaneeridega noortega. Intensiivne ja kihvt draama, mille staariks võrratu Adrien Brody. Lugu võib kohati kuivaks jääda, kuid performance'd top-notch.

***

James Wan'i "Insidious: Chapter 2" (2013)

Kassahitist õudukas, mille 5 milline budget teeniti juba avanädalavahetusega tagasi, oli küllaltki põnev vaatamine on kummistuslike elementide ja sobiva soundiga. Karakterite vähene nutikus oli küll riivav ja ei tahaks niivõrd madalat hinnet anda, kuid ootan õudukatelt enamat. Insidious 1 up.

**

John Madden'i "The Best Exotic Marigold Hotel" (2011)

Lõbus perefilm, mille lustakad tegelased teevad pea iga vaataja rõõmsamaks. Lisaks pilguheit India kultuuriruum huvitav. Film ise safe and sound, erilisi emotsioone ei tekitanud. Marigold ehk saialill on väga hea, jooge teed!

***

Daniel Nettheim'i "The Hunter" (2011)

Austraalia metsikus looduses ajapikku pingestuv põnevik suurepärase osatäitmisega Willem Dafoe poolt on meeli teritav seiklusdraama mehe eetikast, instinktist ja järjepidevusest eesmärgi saavutamisel. Objektiks Tasmanian Tiger, praeguseks välja surnud imeloom.

****

No comments:

Post a Comment