Monday, May 20, 2019

Kevin Macdonald'i "Marley" (2012)

Legendaarse reggae muusiku Bob Marley elu, muusika ja igikestva päranduse manifest. Koostöös Marley perega valminud dokfilmis on haruldasi kaadreid, hulga imelist muusikat ja lisaks miskit, mis üritab selgitada tema mõju ja veetlust. Sõna saavad Ziggy, Rita jt pereliikmed ning lähedased. One Love.

*****

Gun Van Sant'i "The Sea of Trees" (2015)

GSV filmide mitte andunuima jälgijana polnud ootusi, seda suurem oli üllatus, kuidas vaikne draama salapärases metsas Mt. Fuji mäenõlval hargnes. Siit ka tip - no prejudices based on bad reviews. Kunagi ei tea, mida keegi mingil hetkel vajab.

****

Pablo Larrain'i "Jackie" (2016)

USA ajaloodraama nende armastatud riigipea JFK intsidendist keskendudes tema ekstravagantsele moeikoonist kaasale. Film suurt huvi ei tekitanud, küll aga rokkis (ja õnneks palju) nimiosas lemmik Natalie Portman.

***

David Dobkin'i "The Change-Up" (2011)

Vaimukas idee, kuidas depressed daddy ja chickin'bustin playboy vahetavad kehad. Algav jant on küllaltki lõbus, kuna näitlejad on sümpaatsed, kuid mida edasi seda tüütumaks muutub. 10a pärast telkust nähes töötaks ilmselt oluliselt paremini.

**

Jermaine Clement'i & Taika Waititi' "What We Do In The Shadows" (2014)

Uus-Meremaa koomikute poolt kirjutatud, lavastatud, näideldud dokfilmi stiilis õuduskomöödia avab end fantastilise sissejuhatusega ning pakub üle võlli huumorit ligi poolteist h. Tegelased naljakad, osad stseenid hüsteerilised. Lõpupoole väsitav, kuid 100% meeldejääv.

***

Mel Gibson'i "Hacksaw Ridge" (2016)

2 Oscarit võitnud suurejooneline WWII sõjadraama mehest, kes keeldus relva kätte võtmast ja japside pihta tulistamast, kuid tulekoldes oma kangelasliku suhtumise ja tegudega medal of honori teenis. Gibson on lihtsalt kunn omas elemendis. Solid+.

****

Paul Thomas Anderson'i "Inherent Vice" (2014)

Love usually leads to trouble. Sobiv tagline pika ja lookleva 70's LA's areneva detektiiviloo kumamiseks andmata ära midagi olulist. PTA filmid on alati kummastavad, täis sümboolikat ja pinevaid dialooge. Nii ka siin, suure staari Joaquin Phoenix'i esituses, kuid lugu jäi liialt kuivaks. Ei olnud tema teiste filmide sära.

***

Scott Waugh'i "Need for Speed" (2014)

Samanimelise ülieduka videomängusarja ainetel valminud actionfilm on tohutu pettumus, kui sa pole just Breaking Bad'ist üle saanud ja fännad kinnisilmi peategelast Aaron Paul'i või oled lihtsalt räige superautode fanatt. Kuna seda ilu ja mürinat jagub. Story jm aga kohutav jura.

*

Kelly Fremon Craig'i "The Edge of Seventeen" (2016)

Vaimukas noortefilm, mille tegi vaadatavaks Hailee Steinfeld oma karisma, nutikuse ja (siirate) emotsioonidega. Special props Woody Harrelson kõrvalosas. Top man. Lugu boring, aga tegelased hoiavad üleval.

***

J.C. Chandor'i "A Most Violent Year" (2014)

Mr. Chandor on director to watch. Tema paar varasemat filmi on minult kiita saanud ning saab ka too krimidraama. Intensiivne, julm, stiilne ja tundeline. Complete package, kuigi filmi kulg ei ole kiire. Oscar Isaac protagonistina vapustav, Jessica Chastain sekundeerib maasikana. Võimas draama.

****

No comments:

Post a Comment