Friday, February 21, 2020

Todd Phillips'i "Joker" (2019)

Joaquin Phoenix sai kauaoodatud kuldmehikese kätte ning seda teenitult. Auväärne kummardus filmiajaloo ühele parimale villainile esindub meeldejäävalt nii karakteri- kui story-buildinguga. Tume ja võimas elamus ideaalse settingu ja fantastilise soundiga. Huge props!

*****

Quentin Tarantino' "Once Upon a Time ...in Hollywood" (2019)

Tarantino' mälestused hääbuvatest Hollywood'i kuldaegadest on talle omaselt ülimalt stiilipuhas draama, millest ei puudu originaalsus. Slow pace, aga tema talendiaustajatele mesi moka peale. Brad Pitt, finally kuldmehike most cool sidekicki eest.

****

Jon Favreau' "The Lion King" (2019)

Legendaarse Disney joonisfilmi uusversioon on küll jalustrabava visuaaliga, näidates kuhu on animatsioon 25a jooksul jõudnud, kuid kahjuks originali särani ei küündi. Box-office hit siiski, üle pooleteise miljardi suisa. Lennukis vaadata fun. Simba häält teeb aga tema.

***

 Hans Petter Moland'i "Cold Pursuit" (2019)

Esimesed asjad esimesena - Liam Neeson is The Man! Seda ei muuda miski. Teiseks, vägivaldsed thrillerid on tema teema, lükka sekka väike revenga ja ongi Neeson-soup valmis. Paraku jäi see film puiseks ja segaseks, kuigi setting lubav.

**

Kim Nguyen'i "The Hummingbird Project" (2018)

Lugu kahest optilise kaabli treiderist, kes üritavad nahka üle kõrvade tõmmata oma endiselt ülemuselt, keda mängib värvitud peaga Salma Hayek. Just wrong. Kehv lugu, kohutav sooritus. Raske uskuda, et pildil paremal olev Alex Skarsgard mängis 2a varem lihastes džunglipoiss Tarzan'it, gf'ks Margot Robbie.

*

David Leitch'i "Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw" (2019)

Kiirete ja Vihaste saaga spin-off, mis väidetavalt nii mõnedki vana gängi liikmed marru ajas, kukkus välja täpselt selliselt nagu sa seda ette kujutad. Hardcore action ja speed, full macho mode ja comical one-liners. Puhas entertainment.

***

Jordan Peele' "Us" (2019)

Peale ülimenukat "Get Out" on tegu JP teise filmiga ning peab tõdema, et sellel mehel on sisu. Järjekordne äärmiselt intense, scary as shit ja põnevalt segadusse ajav üllitis, mis pakatab sümbolitest ning annab filmi jooksul rohkem kätte, kui keskmine vaataja märgata oskab.

****

Jay Roach'i "Bombshell" (2019)

Real-life story, kus Fox News'i paks ja rõve boss rüvetas ja alavääristas naisi, kes tahtsid karjääri teha. USA turu movie, muud maailma ei tohiks väga huvitada, kuid tõusev world-wide women power ütleb teistmoodi. Kenad naised rollides, pärliks imeline Charlize Theron.

***

Taika Waititi' "Jojo Rabbit" (2019)

Wau, Taika Waititi, aplaus! Värskelt parima kohandatud käsikirja Oscar'i võitnud multitalent, kelle varasemad teosed on juba omanäolised, vaimukad ja meeldejäävad. Kõik see kehtib ka Jojo kohta, lisaks mainiks suurepäraseid osatäitmisi. Võrratu filmielamus kõikidele.

****

Bong Joon Ho' "Parasite" (2019)

Ajalugu teinud ja Ocsari-galal enim ning suuremad kuldkujukesed võtnud revolutsiooniline meistriteos on film like no other. Nutikas, originaalne, muhe, hirmuäratav ja vastupandamatult kaasahaarav. Esimese non-english parima filmi auhinna saanud teos on minu poolt tugevalt soovitatud ilma igasuguste eelarvamusteta. Must-see cinema!

*****

No comments:

Post a Comment