Sunday, October 31, 2021

 

Boaz Yakin'i "Remember The Titans" (2000)

Denzel Washington'i üks meeldejäävamaid rolle ja sellel mehel neid jagub. Too tõsielul põhinev spordifilm pakub Denzel'i tema parimas kastmes ehk võimsa aura ja otsekohesusega, kes inspireerib pealtnäha lihtsalt enda ümber olevaid tegelasi. Pole ameerika jalgpalli fänn, aga damn good movie!

*****


Kirk Jones'i "Nanny McPhee" (2005)

Maalilises Inglise idüllis liikuv muinasjutt on kohe väga tore lastefilm, mille teeb eriliseks fantastiline Emma Thompson nimirollis. Kasuks tuleb ka sümpaatsed mitte tüütud lapstegelased ja maitsekalt valitud maagiamomendid. Lastekas, mida kannatab vaadata suisa mitu korda.

***


Rob Zombie' "The Devil's Rejects" (2005)

Muusika- ja filmimehe Rob Zombie rets ja verine tapaõudukas pakub žanri austajatele tükeldatud jäsemeid ja 10a tasemel dialooge. Purustatud on nii inimesed kui hinged. Sellisel žanril on väga häid filme, see kahjuks sinna listi ei kuulu.

**

Sharon Maguire' "Bridget Jones's Diary" (2001)

Juba 20a tagune ja tolle kümnendi üheks romantiliste komöödiate teerajajaks saanud hittfilm on muhe vaatamine ka maskuliinsema poole esindajatele tänu Renee Zellwegeri kohmetule huumorile ja armsale olekule. Box office success ja üldiselt ka pigem pöial püsti. Paraku ka üks neist filmidest, kus järjed samale tasemele ei küündi.

***



Robert Luketic'i "Win a Date with Tad Hamilton!" (2004)

Josh Duhamel oli 2000-ndate alguses kuum kutt - mäletate veel sarja "Las Vegas"? Topher Grace oli naljakas kutt - muidugi mäletate "That 70's Show". Blonde chick oli nagu ikka. Aga see kiirelt kokku klopsitud TV-movie oli paha nagu ikka. Imal dialoog, mõttetu lugu, mittenaljakas. Lihtsalt halb.

*



Dean DeBlois & Chris Sanders'i "How To Train Your Dragon" (2010)

Viikingid, draakonid, vesi, tuli, tuul ja müstilised juhtumised. Ja kõik see animas. Wau. Äärmiselt tore, väga kifti loo ja visuaaliga joonisfilm üllatas ning jäi meelde, kui tolle aja žanri üks parimaid.

****


Dean DeBlois'i "How To Train Your Dragon 2" (2014)

Vähesed järjefilmid veavad eelneva tasemele, eriti kui esimene on üllatanud originaalsusega. Draakoni treenimine aga jätkub sama vaimukalt, sama kaasahaaravalt, seega see 1-2 punch combo käib kokku nagu draakonid ja viikingid.

****

Peter Jackson'i "The Lord of The Rings: The Fellowship of The Ring" (2001)

Maailma ühe kuulsaima ja hinnatuima filmitriloogia ei kuulu kahjuks minu lemmikute hulka. Olen üks neist, kes vaatas kõik filmid järjestikku aastaid hiljem ning kehitas siiski õlgu ja tegi 'meh'. Kolossaalne, võimas, aga seda wau-efekti jäingi ootama.

***

Peter Jackson'i "The Lord of The Rings: The Two Towers" (2002)

Teine film viib teekonnale mäe poole (spoiler alert: kohale ei jõuta veel), kus suurt midagi nagu ei juhtunudki, peale selle, et tundus nagu isegi puud kõndisid filmis kaasa. Gollum oli cool.

***

Peter Jackson'i "The Lord of The Rings: The Return of The King" (2003)

11 Oscari võitu 2004a ja läbiaegade üheks tituleeritumaks filmiks kerkinud viimases episoodis jõuab sõrmus lõpuks mäele. On miljonid, kellele jääb see seeria alati kultuseks, on neid, kes võtavad 'kergelt' väiksema vaimustusega. Nt nagu Randall "Clerks II" selles epic scenes.

***

No comments:

Post a Comment