Friday, April 15, 2011

Stephen Frears'i "Dirty Pretty Things" (2002)

Tegelikult on filmi nime ja Audrey Tautou kena pildi taga realistlik sotsiaalne draama, mitte mingi kinky stuff, nagu tunduda võib. Pettumus? ei ütleks.

***



Werner Herzog'i "The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans" (2009)

92' aasta samanimelise filmi remake midagi erilist ei olnud. Cage oli soliidne ja Xzibit gangsta. Üllatusi ei tasu siit oodata.

***


Drew Barrymore'i "Whip It" (2009)

Positiivne olid mõned funny lined. Muidu see teema läks suht mööda. Mina foldin, tüdrukutele ehk meeldib.

**



Scott Frank'i "The Lookout" (2007)

Üks selliseid kaasahaaravaid filme, kus võiks mõelda veits ekraanist väljaspoole, et paremini toimuvast aru saada. Poolteist tundi vaadatavat kraami.

***






Lasse Hallström'i "An Unfinished Life" (2005)

Kui Robert Redford ja Morgan Freeman sobivad Wyomingi mägedesse puust majja kenasti, siis J-Lo kohapeal on küsimärke. Lõpuks võiks filmi nimi olla "A Finished Life".

***




Clint Eastwood'i "Million Dollar Baby" (2004)

Clint Eastwood on filmis 74-aastaselt endine man to watch ning ta on ka põhipõhjus, miks miljoni dollari tüdruk poksiga selle rulli kokku ajab ning kõrge hinde saab.

****




Joel & Ethan Coen'i "Miller's Crossing" (1990)

Intelligentne gangsterifilm old school stiilis, mis lõpus läks veriseks. Coenlik nagu ikka, ehk siis minu heakskiidu pälvib, kuid eliidist jääb kaugele.

***




Milos Forman'i "Man On The Moon" (1999)

Järjekordne film vastuolulisest tegelasest Formani repertuaaris. Kuigi Jim Carrey näitleb tõsiselt hästi, oli haipi rohkem kui deliverdust. Kõige rohkem meeldis lõpp, kui credite ajal hakkas mängima R.E.M. - Man on the moon. Selle bändi üks parimaid lugusid.

**








Gus Van Sant'i "My Own Private Idaho" (1991)

Keanu Reeves on Jekyll&Hyde actor. Samal aastal, kui tuli välja tema niivõrd hea film, kui seda on Point Break, ilmus ka see geiteemaline ajaraiskamine.

*







Mike Figgis'e "Leaving Las Vegas" (1995)

Nicolas Cage on praktiliselt terve filmi kummis. Tal tuleb see hästi välja, arvestades, et tegelikult ta ei ole. Sai Oscari selle eest btw. Erootiline, kuid depressiivse alatooniga film.

***




Roger Donaldson'i "The Bank Job" (2008)

Meenusid kohe Guy Ritchie' Snatch & Lock, Stock & Two Smoking Barrels. Väärt inglise kraam, mida tasub näha. Max punktidele küllaltki lähedal.

****




Antoine Fuqua' "Training Day" (2001)

Denzel Washingtoni hinnatuim ja üks meeldejäävamaid rolle. Ka üks originaalsemaid cop moviesid mis nähtud.

*****

No comments:

Post a Comment