Wednesday, February 28, 2018

Denis Villeneuve' "Arrival" (2016)

Müstiline sci-fi draama, mis toob uues valguses ekraanile tulnuka eluvormid. Midagi nii lihtsat oli ootamatu, samas aga kaunilt geniaalne. Film fantastiline oma paeluva sisu, hingematva soundi ja suurepärase casti tõttu. Film, millest oli kerge eeldada liiga palju, kuid deliverdas.

****

Jaume Collet-Serra' "The Commuter" (2018)

Prantslane on käesoleval kümnendil teinud ühtepanu 4 sarnast filmi starring Liam "The Boss" Neeson. Esimesed 2 ("Unknown", "Non-Stop") vägagi coolid, viimased 2 näitavad, et olenemata solid meelelahutusest, tuleks valida uus (rongi)rada.

***

Akiva Schaffer'i & Jorma Taccone' "Popstar: Never Stop Never Stopping" (2016)

The Lonely Island'i naljakutid tulid välja 10a peale oma absoluutset kuldhitti "Hot Rod", uue koomilise satiiriga, mis oli laustobedus. Haige pw oma naeruväärseimas kastmes.

**

David Frankel'i "Collateral Beauty" (2016)

Kergehõngulist müstikat sisaldav romance-drama haarab vaatajat oma intensiivsete dia- ja monoloogidega, keerukatest elutragöödiatest ja inimsuhetest tingitud olukordadega ning esindusliku castiga, kes seda kõike läbi karakterite etendavad. Pisut kuiv, kuid õigete toitude (hea kinokaaslane?) kõrval siiski hea.

***

James Foley' "Fifty Shades Freed" (2018)

E.L. James'i trio menuromaani (õnneks) viimane ekraniseering. Kehvem kui esimene, nõks parem kui teine. Kuid see ei näita suurt midagi, kuna kogu kompott, olenemata karakterite atraktiivusest, jääb filmikunstina kaugele standardist, mis taoline hittraamat eeldada võiks.

*

Barry Jenkins'i "Moonlight" (2016)

Eelmise aasta Oscari-galal parima filmi kuldmehikesega pärjatud 3-ajastu kroonikas toimuv draama tekitas olukorra, kus oled teelahkmel ning ei tea, kuhu edasi. Filmina ei tootnud, kuid tähesära tõi käsitletud eriarvamusi tekitavad sotsiaalsed teemad - rassism/homoseksuaalsus.

***

Dave Green'i "Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of The Shadows" (2016)

Leonardo, Raphael, Michelangelo, Donatello on juba lapsepõlvest meeles, kui the gang you wanna join. Kahjuks uuemad filmid neist tehakse ülevõlli jaburateks soperdisteks (ka 2014 a film).

**

David Robert Mitchell'i "It Follows" (2014)

Minimaalne hulk special efekte ja puuduv deformeerunud näoga röökiv koletis - see ei saa olla ju modernne õudukas?! Aga ometi töötab nagu sõõm värsket õhku suvehommikul. Mõjutused legendaarsest "Halloween" -nimelisest klassikast on ilmsed.

***

Danny Boyle' "Steve Jobs" (2015)

Ka järjekorras teine Steve Jobs'i biograafia on 3-ajastu kroonika. Kuigi Michael Fassbender ei näe nii sarnane välja maailma ühele tuntuimale visionäärile nagu Ashton Kutcher esimeses filmis, on film märksa intelligentsem, mis pakub ka audentse ja nauditava elamuse.

****

Guy Ritchie' "King Arthur: Legend of The Sword" (2017)

GR'i uus suurejooneline seiklusaction ajas küll kinos lati maha ja kiitust ei jagatud ka üleilmsetes reviewdes, kuid minu jaoks oli kogu setting, scene, cast, story ja GR-esque style mokkamööda. Fantast meelelahutus.

*****

No comments:

Post a Comment