Sunday, January 31, 2021

 

Bryan Fogel'i "Icarus" (2017)

See film muudab kõike, mida sa teadsid või ette kujutasid profispordist. Halastamatu, kompromissitu ja lihtsalt moraalitu. Vene anti-dopingu juhi vilepuhumise telgitagused läbi juhuse selleni jõudmisest kuni elumuutva traagikani. Kahtlusteta üks huvitavamaid ja kahjuks ka kurvemaid dokke.

*****

Robert Zemeckis'e "Allied" (2016)

Meisterlavastaja Zemeckis'e viimane tõsine saavutus kinolinal. II Maailmasõja ajastul toimuv spy slash romance draama keerutab vaatajat, kuid mingil hetkel annab palju trumpe kätte ning lõpplahenduses jahmatavat avastust ei tule. Saab ehk veidi kõrgema hinde fantastilise Brad Pitt'i ja equally Marion Cotillard'i tõttu.

****

Antoine Fuqua' "The Magnificent Seven" (2016)

Remake legendaarsele 1960a samanimelisele westernile koos võimsa maskuliinnse castiga, eesotsas boss Denzel. Möll korralik, efektid julged ning kokkuvõtvalt hea meelelahutus. Originali näinuna, siis toda maagiat siit ei leidnud.

***

Jeff Nichols'i "Midnight Special" (2016)

Režissööri varasemad "Take Shelter" ja "Mud" mulle väga meeldisid, kuid too sci-fi sugemetega seikluslugu kaasa ei haaranud. Ujus kiirelt mööda ja pikalt mõlgutama ei jäänud, mis see siis täpselt oli. Kui keegi küsiks, kas tasub vaadata, ma isegi ei oskaks vastata, kuna ma lihtsalt ei tea.

**

Terrence Malick'i "Song To Song" (2017)

Mitu ristuvat armukolmnurka. Kirg, kinnisideed ja reetmised. Muusika skene Texases. Ryan Gosling, Michael Fassbender, Rooney Mara, my love Natalie Portman, Cate Blanchett, Val Kilmer, Lykke Li jne. Sounds like perfect movie? Damn. Shocking. Malickilikult kurb.

*

Makoto Shinkai' "Kimi no na wa." (2016)

"Your Name" on suurima box office sissetulekuga joonisfilm Jaapani ajaloos, mis pole legend Hayao Miyazaki sulest. Ja see on kõva sõna. Südant murdvate filmide nimekirjades olev film paraku minu oma ei lõhestanud. Ootamatu ja veidi kurb.

***

Michael Bay' "13 Hours" (2016)

Suurejooneliste actionfilmide master Bay aastate tagune mürgel on väga kift vaatamine. 2012a Benghazi rünnaku kajastus efektsel ja peadpööritaval kombel. See on higist ja maskuliinsusest nõretav mehine meelelahutus, kus "The Office" Jim Halpert on legit the man.

****

Jonathan Dayton & Valerie Faris' "Battle Of The Sexes" (2017)

Veel üks tõsielul põhinev lugu, kuid tõsisemast veidi koomilisemas võtmes. Kunagine naiste tenniseikoon Billie Jean King kohtus matšis ex-champi ja tulekera Bobby Riggsiga. Kummaline. Jah, aga mõneti nauditav staaride tõttu.

***

Sean Baker'i "The Florida Project" (2017)

Mitmetel festivalidel säranud independent movie viib eraldatud audentsesse maailma ning pakub lummava loo vaesusest Florida päikese ja palmide all. Kogu tundmatu cast (+Willem Dafoe) annab oma reaalsusega võimsa kogemuse.

****

Destin Daniel Cretton'i "The Glass Castle" (2017)

Super-performancitega (Woody Harrelson, Naomi Watts, Brie Larson) ehitud, erinevatel eluetappidel liikuv ja düsfunktsionaalset peret jälgiv draama on raputav film. Kummitavad stseenid, teema, meeleolu ja kas mainisin juba Woody Harrelsoni? Wow.

*****

No comments:

Post a Comment